Ajankohtaista

Uudesta bussilinjastosta päätetään jo ensi keväänä, nyt kommentoitavana versio 2

20.9.2018

Päätökset lopullisesta, ratikan rinnalla toimivasta bussilinjastosta tehdään ensi keväänä ja kesällä 2019. Suunnittelu on nyt edennyt siten, että linjastosta on kommentoitavana luonnos 2.

Ratiovaunujen tekstiilien kuosisuunnittelun portfoliohaku on avautunut

13.9.2018

Tampereen Ratikan tekstiilien kuosisuunnittelun portoliohaku on käynnistynyt.

Kestävä kaupunki kulkee ratikalla

11.9.2018

Raitiotie on vähäpäästöinen liikkumismuoto, mutta sen ympäristöystävällisyyttä arvioidessa ei kannata tuijottaa vain päästölukuihin. Kokonaan uuden liikennejärjestelmän vaikutukset säteilevät laajalle.

Älykäs joukkoliikenne helpottaa kaupunkilaisten arkea

6.7.2018

Joukkoliikenteessä älykäs teknologia helpottaa matkustamista ja arkea. Hyvä esimerkki teknologian käytöstä on esimerkiksi bussipysäkkien näytöt, jotka kertovat, koska seuraava bussi on saapumassa pysäkille.

Taide levittäytyy Ratikan mukana ympäri kaupunkia

3.7.2018

Julkisen taiteen roolista Tampereen Ratikan hankkeessa on suunniteltu merkittävää. Jo tehdystä Tampereen raitiotien taiteen yleissuunnitelmasta löytyy kaikkiaan 12 eri paikkaa, joihin on ideoitu sijoitettavaksi julkista taidetta.

Kysytään muotoilijalta

19.6.2018

Tampereen Ratikan muotoilu on loppusuoralla. Kysyimme siitä vastaavalta Idis Design oy:n Jussi Hurskaiselta muutaman yksinkertaisen kysymyksen, jotka ovat epäilemättä askarruttaneet tamperelaisten mieliä.