Tampereen Ratikka valmistautuu syksyn koeajoihin – Ratikka hinataan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Hiedanrantaan

Tampereen Ratikan liikennöinti Lentävänniemeen alkaa ensi vuoden alussa. Sitä edeltävät loppuvuoden aikana suoritettavat koeajot. Tampereen Ratikka -perhe valmistautuu koeajorupeamaan hinaamalla vaunun sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Santalahdesta Hiedanrantaa ja takaisin.

Tampereen Ratikan Rosenlewin silta
Tampereen Ratikka hinataan ensi yönä ja tulevissa koeajoissa kuvassa olevan Rosenlewin sillan yli Näsisaareen ja sieltä Hiedanrantaan. Kuva (keväällä 2024): Wille Nyyssönen/ Raitiotieallianssi

Tampereen Ratikka nähdään sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 1.-2.9.2024 ensimmäistä kertaa Näsisaaressa ja Hiedanrannassa, kun vaunu hinataan Hiedanrantaan ja takaisin Rosenlewin sillan yli. Toimenpiteellä valmistaudutaan tänä syksynä alkaviin Santalahden ja Lentävänniemen välisiin Tampereen Ratikan koeajoihin. Vaunu tullaan siirtämään koeajojen alussa Hiedanrantaan hinaamalla, koska Näsisaaren rakennustyöt ovat siinä vaiheessa vielä kesken.

– Varmistamme tällä toimenpiteellä syksyn koeajoissa tarvittavat hinausjärjestelyt. Vaunua hinataan koeajoissa useaan kertaan, joten pääsemme nyt myös aikatauluttamaan hinaamiseen kuluvan ajan. Näin olemme valmiita tositoimiin, kun aloitamme raitiotiejärjestelmän testaamisen uudella osuudella, Tampereen Raitiotie Oy:n kalustoinsinööri Iiro Palosara kertoo.

Vaunun siirto suoritetaan kahdella Unimog-ratatyökoneella, joista toinen työntää ja toinen hinaa vaunua.

– Hinaustyö tehdään noin klo 24–04. Työstä ei aiheudu muulle ympäristölle liikenne- tai meluhaittaa, Tampereen Ratikan kunnossapitoallianssin työnjohtaja Pekka Salminen selventää.

Tampereen Ratikka aloittaa liikennöinnin Santalahden ja Lentävänniemen välillä tiistaina 7. tammikuuta 2025. Tampereen Raitiotie Oy ja Raitiotieallianssi tiedottavat koeajojen tarkemmista ajankohdista syksyllä.

Lisätietoa:

Pekka Salminen
Työnjohtaja      
Tampereen Ratikan kunnossapitoallianssi            
puh. 040 647 1370                  
pekka.salminen (at) yit.fi

Iiro Palosara
Kalustoinsinööri
Tampereen Raitiotie Oy
puh. 050 918 0880
iiro.palosara (at) tampereenraitiotie.fi

Lue myös: