Tampereen Ratikan Pirkkala-Linnainmaa -raitiotie valmistaudutaan rakentamaan vaiheittain – Toteutussuunnitelma julkaistaan syyskuun puolivälissä

Tampereen Ratikan Pirkkala-Linnainmaa -allianssi suunnittelee raitiotietä Taysilta Linnaimaalle sekä Sorin aukiolta Härmälän kautta Pirkkalan Suuppaan. Raitiotien toteuttamisen osalta valmistaudutaan vaiheittaiseen rakentamiseen, jotta koko reitille pystyttäisiin varmistamaan riittävä valtion tuki.

– Tarkemmin Pirkkala-Linnainmaa -raitiotien toteutussisältöä ja vaiheistamista kuvataan Pirkkala-Linnainmaa-allianssin laatimassa toteutussuunnitelmassa, joka julkaistaan syyskuun puolivälissä. Tavoitteena on, että rakentaminen alkaa tämän vuoden puolella, mikäli valtuustot ovat päättäneet, että rakennustöihin voidaan ryhtyä, kertoo Tampereen Raitiotie Oy:n kehitysjohtaja Ville-Mikael Tuominen.

Tampereen kaupunki ja Pirkkalan kunta voivat tehdä päätöksen raitiotien rakentamisesta, rakentamisen laajuudesta ja mahdollisesta raitiotieradan vaiheittain toteuttamisesta lokakuussa 2024.

Tampereen ja Pirkkalan valtuustot päättivät raitiotien suunnittelun ryhtymisen yhteydessä huhtikuussa 2023, että raitiotien rakentamisesta päättäminen edellyttää valtiontuen varmistumista. Valtion ja seutukuntien välinen Maankäytön, asumisen ja liikenteen sopimusneuvottelut vuosille 2024-2027 ovat käynnissä. Mahdollisen toisen vaiheen rakentamiseen ryhtyminen edellyttää myöhemmän lisää valtiontukea.

Lisätietoja:

Ville-Mikael Tuominen
kehitysjohtaja
Tampereen Raitiotie Oy
etunimi.sukunimi@tampereenraitiotie.fi
p. 050 343 0700

Lue lisää: